21. 09. 2011.

PET DECENIJA NAŠEG DRUŽENJA



      Dio članka iz knjige Fragmenti života – Muftić Hakija

„Ove godine grupa Rogatičana, bliskih drugova i prijatelja, navršava pedeset godina neprekidnog druženja. Svake nedjelje na zajedničkom sijelu okupljamo se da se istinski ispričamo o onome što nas interesuje, od ranijih mladalačkih dana pa sve do danas. Ima lijepih uspomena, dragih događaja, ohrabrujućih uspjeha koji su u ono, može se reći dobro vrijeme postizali u svim oblastima života i rada. To je bilo doba kada su rad, stvaralaštvo i zadovoljstvo svakog građanina bili smisao svakodnevnog djelovanja, življenja, optimizma, nade i težnje za boljim.
Druženje poznatih Rogatičana čine drugovi približne generacije, osamdesetogodišnjaci i koju godinu više,
...“

Hajde, da i mi bar pokušamo tako nešto slično. Da se bar jednom u mjesecu (ili kako se dogovorimo) u poslijepodnevnim časovima uz kahvu i razgovor, mi Rogatičani okupljamo, svih generacije, bez obzira na godine – da mlađi vide i čuju starije. Za početak da ovaj naš prijedlog ponudimo našim prijateljima – Rogatičanima na Facebook-u, i da i oni daju neke sugestije i prijedloge.
Vrijeme je da zaboravimo naša neslaganja, razmimoilaženja, različitosti po bilo kom osnovu, to ne bi trebao biti razlog našem „ne druženju“, budimo tolerantniji. Svima nam je u duši Rogatica, druženjem bi razmjenili mišljenja, informacije, zapažanja, pružali veću pomoć povratnicima i time doprinosili da Rogatici vratimo bar dio njene izgubljene duše. Zbog vaše djece (Rogaticka krv im teče u venama) trebamo pokušati, jer ako ne pokušamo kajaćemo se!
ROGATIČANKE I ROGATIČANI– POKUŠAJMO!

Nema komentara:

Objavi komentar